Aktualitások

Kutatók éjszakája 2015

Kutatók éjszakája 2015

A fizika mindenkié

Ezt a nevet viselte az a természettudományos program, amely a múlt hét végén szombaton került megrendezésre Miskolcon a Szinva teraszon.

Cserediákok laborórán

Kárpát-medencei református középiskolák tanulói cserediák program keretén belül tartózkodnak iskolánkban, akik laborórán vehettek részt a Lévay Laborban 2015. március 9-én.

Várjuk az új tanulókat

2015. február 21.-én szóbeli meghallgatáson találkoztak a gimnáziumunkba jelentkező tanulók a szaktanárokkal.

Szakköri foglalkozások

A lévay Laborban rendszeresen tartunk szakköri foglalkozásokat saját tanulóinknak és érdeklődő általános iskolai tanulóknak is.

Nyílt nap 2014 november

2014. november 12-13-án tartottuk soron következő nyílt napunkat a Lévay Laborban

Pályaválasztási kiállítás

A Generali Arénában volt lehetőségünk bemutatni a Lévay Labort a középiskolákba jelentkező tanulóknak 2014. november 12-13-án.

Kutatók délutánja

Kutató délutánját tartottunk a a Lévay Laborban 2014. szeptember 26-án.

SAJTÓNYILVÁNOS PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNY

Lévay Labor projektzáró

Záró szakmai nap

A Csorba György Komplex Természettudományos Laboratóriumi Központ nevet viselő projekt szakmai megvalósítása a végéhez közeledik. Ebből az alkalomból szakmai napot tartottunk a kollégákkal, melyen értékeltük az elmúlt több, mit másfél évet.

Tehetséggondozó szakkör

Tehetséggondozó szakköri foglalkozásokat indít a Lévay Labor 7-8. évfolyamos általános iskolai tanulóknak.

Terepgyakorlat Jósvafőn

Takács Judit tanárnő vezetésével a 9. évfolyamos biológia-kémia tagozatos tanulók terepgyakorlaton egészítették ki az év során elsajátított elméleti ismereteiket gyakorlati készségekkel.

Záró nap a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban

2014. június 12-én a Lévay Gimnázium diákjai színes műsoros programmal élték újra át a tanév fontosabb eseményeit. A délelőtt folyamán volt alkalmam bemutatni iskolánk új büszkeségét, a Csorba György Komplex természettudományos laboratóriumot és az abban folyó munkát.

Vendégeink voltak az ózdi József Attila Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium tanárai

Szakmai tapasztalatcserére érkeztek hozzánk az ózdi kollégák, akikkel megbeszéltük a természettudományos laboratórium kialakításának legfontosabb szakmai kérdéseit.

III. ÖKUMENIKUS TEHETSÉGNAP DIÁKKONFERENCIA TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ELŐADÁSOK

"Helyet az ifjúságnak - a tudományokban is!" Ez a mottója a május 22-én megrendezésre kerülő természettudományos diákkonferenciának.

Környezetismereti és környezetvédelmi Verseny Szirmán

"Környezetismeret-környezetvédelem” címmel országos csapatverseny döntőjének megrendezésére került sor 2014. május 16-án a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvodában.

Budai József Biológia Csapatverseny

Biológia csapatversenyen vettek részt református középiskolák tanulói a Lévay Laborban, melyen a verseny kiírása szerinti tematikában elméleti és gyakorlati feladatok megoldásában mérték össze tudásukat a csapatok.

A digitális méréstechnika a természettudományos oktatásban

2014.április 25.én került megrendezésre a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban a TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0050 pályázat keretein belül a negyedik dissszeminációs konferencia

Színes témahét – szakmai nap Bőcsön

Harmadszor találkoztak a pályázat résztvevői. A szakmai nap keretei között a témahetek tapasztatalait osztották meg egymással a kollégák.