Kutatók délutánja

Csatlakozva a Kutatók Éjszakája programsorozathoz a Lévay József Református Gimnáziumban is igyekeztünk kedvet csinálni a tudományok, különös tekintettel a természettudományok műveléséhez. Erről számol be Grolmusz Fanni 10.C osztályos tanulónk

A kutatók éjszakája alkalmából gimnáziumunkban tartottunk egy kísérletekkel teli órát 15 és 16 óra között a természettudományos laborunkban, amelyen a kémia és fizika iránt egyaránt érdeklődő diákok vehettek részt.

A délután folyamán először kémiai kísérleteket tekinthettük meg, amelyet Molnárné Litványi Krisztina tanárnő mutatott be. A látvány mellett a hangok is nagy szerepet játszottak. A titkosírástól és a magyar zászló színeit megjelenítő „elefántfogkrémtől” kezdve a falakat rengető óriási robbanásokig minden szerepet játszott.

Ezek után következett a fizika rész, amelyet Kissné Fodor Tímea tanárnő tartott. Mértünk elektromosságot, szívószálból harsonát készítettünk és megtanulhattunk olyan egyszerű kísérleteket, amelyeket otthon is bátran elkészíthetünk.

Tartalmas és látványban teli délutánt töltöttünk a tudomány világában.

Grolmusz Fanni 10.C